sunnuntai 23. syyskuuta 2018

PUNTAROI SINÄKIN LOMASI :)

Näköjään ei ole ollut Justiinalla paljoa asiaa, kun on jo useampi tovi vierähtänyt viimeisestä kirjoituksesta. Mutta nyt sitä asiaa taas olisi. Tällä kertaa yksinomaan positiivista.
Pääsimme nimittäin rakaksen kanssa viikoksi pakomatkalle arjesta.


Mieli halajoi mökkilomaa viettämään, ja koska omaa mökkiä ei ole, piti sellainen vuokrata. Ja siitä se sitten alkoi vuosisadan monivalintatesti. Millainen? Missä? Koska? Miksi? Siksi.

1.Teimme ensimmäisenä päätöksen, että kotipesästä maksimimatka on 100 km.
2. Erittäin tärkeä kriteeri oli se, että vettä pitää näkyä. Muutenkin kuin vesisateena. Joissakin mökki-ilmoituksissa ilmoitetaan ei-veden läheisyydessä olevat mökit nimellä "kuiva mökki". Kyllä se mökki kuiva saa olla kunhan on sitä jonkun lätäkön rannalla.
3. Seuraava päätös oli, että kaikilla mukavuuksilla piti mökki saada. Ei näin syksyllä kyllä viitsisi taskulampun kanssa käydä missään riukupaskalla keskellä yötä, ei tässä iässä.
4. Budjettikin kyllä piti olla. Ei ihan ole varaa Airiston Helmen huviloihin ;)

'Ja eikun sitten ATK:n syövereihin. Sormihan siinä suuhun meni ihan aluksi, kun yritin googlata sanalla mökkivuokra. Eteen pelmahti noin miljoona hakutulosta, sivuilta Vuokramökit, Mökkivuokrat, Nettimökit, Mökkinetti, Huvilanetti, Nettihuvila, Etuovi, Vuokraovi, Takaovi, Saunanovi ja Ovi lukossa ja avain järvessä.


Melkein meni hermot, mutta sitten aivan vahingossa näppäilin jotain sanaa väärin ja eteen tuli sana Puntari. Ja hei, sehän oli joku mökki. Ja 100 km säteellä Kurussa. Ja kaikilla mukavuuksilla. Ja järven rannalla. Ja budjetin ylärajalla. Ja haluamamme viikon vapaana. Se päätös syntyi nopeasti ja niin meillä oli varattuna Puntari- niminen mökki 16.-23.9.

Otimme mökkireissulle mukaan suurinpiirtein puoli omaisuutta, kun ei ollut ihan täysin varmaa, millainen varustelu ja olosuhteet siellä odottaisivat. Kaikkeen on hyvä varautua. Ja olihan meillä myös kassikaupalla herkkuja.

Kun saavuimme mökille, siellä oli omistajan hymyilevä tytär Emmi meitä vastassa  Innostuksemme vain kasvoi, kun hän esitteli meille mökkiä ja sen varusteita. Eihän tämä voi tottakaan olla. Seuraavan viikon asumuksemme olikin varsinainen helmi siellä Näsijärven rannalla, Vaakavuoren rinteessä. Pyörittelimme vain päitämme sekä henkeäsalpaavalle maisemalle, että itse huvilalle. Sana mökki tässä vaiheessa tuntui jo pyhäinhäväistykseltä.



Jäätyämme kahden asetuimme taloksi, ja tiesimme että tästä mökkiviikosta tulee erittäin mukava. Ja niinhän siitä tuli.
Kaikkea mitä toivoimme ja sen yli.

Heti loman alkuun saapui kolme ystävää yökylään, ja siemailimme sangriaa ja nautimme herkkuja. Mukavaa keskustelua ja rentoutumista, harmittavasti vain heillä työt kutsuivat ja joutuivat poistumaan jo seuraavana päivänä.

Tein muuten sitä sangriaa kuuden litran pöntöllisen, eikä sitä sanottavasti viikon jälkeen jäljelle jäänyt, joten ehkä jatkamme vissyllä arkeen palattuamme. Tosin eipä se kovin vahvaa ... hik ... ollut, muutama pullo punaviiniä, vähän hedelmälohkoja ja joku tonkka appelsiinimehua. Heh :D


Janne ja minä tuijottelimme päivittäin terassilta järvelle. Maisema näytti aivan erilaiselta riippuen oliko aamu vai ilta, satoiko vai paistoiko. Aamuisin aurinko paistoi järveltä päin ja iltaisin se paistoi mökin takaa värjäten läheiset saaret upeilla kultaisilla sävyillä. Näimme pari hienoa sateenkaartakin.



Joka ilta jo pimeän saavuttua sytytimme grillin ja Janne grillasi milloin pihviä, milloin makkaraa, ja minä loihdin lisukkeita.
Mökin grilli oli loistava, pihveihin sai kunnon grilliraidat ja se kuumeni riittävän kuumaksi.

Monesti kun ulkona grillaa jo viileissä syysilloissa, grilliä ei saa riittävän kuumaksi, vaan pihvit näyttävät samalta kuin että olisit kiehauttanut ne litrassa vettä.


Aikomus oli myös sienillä herkutella, mutta minä kun en ole vielä missään metsässäpatikointikunnossa, se jäi väliin koska en saanut houkuteltua Jannea yksin suppilonmetsästykseen sillä aikaa kun minä nautin takan ääressä kylmästä viskikolasta :D
Tyydyimme siis tuijottelemaan terassin vieressä kannon päällä kököttävää tattia.




Mökin varusteista vielä lisämainintana, että joka aamu keitimme kahvimme Moccamasterilla, joimme  Muumimukeista, viinille oli viinilaseja, kuohuviinille kuohuviinilasit, konjakille konjakkilasit, viskille grogilasit, snapseille snapsilasit ja muutenkin isot ja pienet asiat oli toteutettu laadulla eikä mahdollisimman halvalla.
Tunsimme siis itsemme oikein VIP-vieraiksi :)

Puolivälissä viikkoa poikkesimme Kurun kylällä kaupassa, ja sieltä löytyi toinen varsinainen helmi,
Kurun K-market. Kaupan vaatimaton ulkonäkö oli vain hämäystä, sillä sisältä löytyi ennennäkemättömät pikkukaupan valikoimat.
Jo grillimakkaravalikoima oli uskomaton, melkein 30 erilaista makkaraa mistä voi mökkiläinen valita. Eikä tarvinnut tyytyä jauhokyrsään, pienten tuottajien lihaisia makkaroita oli monet laadut.

Kävimme myös pikaisella kyläkierroksella ihailemassa Kurun kirkkoa. Se oli oikein kaunis.


Jannella tosin oli vähän negatiivisiakin tunteita loman aikana. Kaivoimme nimittäin pelikortit esiin, ja muutaman erän Kasinoa ja Mustaa Maijaa läiskimme. Lopputulos oli erittäin selkeä :) Eikä se pidä paikkaansa, että tuurilla olisi asian kanssa mitään tekemistä, kyllä Musta Maija voitetaan taidolla!


Iltaisin mökki kylpi moninaisissa valoissa, ei ollut yllätys, että siellä oli kiinnitetty huomiota myös toimivaan valaistukseen.
Tosin kauneimman valon tarjosi parina iltana järven selällä loistava kuu :)
Harmillisesti unohdimme ottaa kuvia kylpytiloista, sauna oli parhaimpia koskaan käymiämme, niin pehmeät löylyt ja tunnelmallisen hämyisä löylyhuone kruunasi tunnelman.


Lisäksi mökissä ei tarvinnut kuumuudesta kärsiä vaikka takassa oli tuli joka päivä ja sauna lämpesi, varusteisiin kuului nimittäin myös ilmastointi! Listasimmekin viikon aikana asioita, jotka olivat meidän mielestämme plussaa, ja siihen hintaan, mikä mökin viikkovuokra oli, saimme kyllä huomattavasti enemmän kuin oletimme.


Lomaviikkomme harmillisesti on nyt ohi, mutta lämpimin suosituksin sanomme, että jos kaipaatte pakoa arjesta, on tämä juuri oikea paikka. Maisema, mökki, palvelu, varustus ovat kaikki luksus +++



Googlesta löydätte mökin ja sen tiedot nimellä Puntari tai Ala-Toikon tila.

Ja PS. Saimme maistaa talon emännän jo kulttimaineeseen nousseita vissykurkkuja ja voi morjes, niitä tehdään kotona heti. Onnistuin nimittäin onkimaan reseptin tilan facesivuilta :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti