keskiviikko 26. marraskuuta 2014

VAADIMME TASA-ARVOISIA KARJALANPIIRAKOITA!

Salaa itse tehtyjä karjalanpiirakoita...
Justiina on ollu ny aika hiljaa tämän syksyn kun ei ole ollu asiaa. Tai vaikka olisikin ollu asiaa, ei ole ollu aikaa sitä jakaa. Tai vaikka olisikin ollu aikaa sitä jakaa, ei ole oikein ollu asiaa.

Mutta nyt on. Molempia.

Miten hitossa tämä maailma, tai siis ainakin oi niin rakas kotimaamme Suomi on muuttunut niin toimettomien ihmisten leikkikentäksi, ettei muuta tekemistä ole kuin miettiä voiko lörtsy näin monen vuosikymmenen olemassaolon jälkeen enää olla lörtsy sillä saattaa tulla vastaan joku, joka ei tiedä mikä se on. Eikä täten uskalla sitä ostaa. Ja se on aivan täysin lakien vastaista, että ei saada riittävästi informaatiota ostettavasta tuotteesta. Eli jos Kuopion torin nakkikiskan luukulla lukee LÖRTSY 4 euroa, on se kiellettävä heti ja välittömästi.

Mutta taas toisaalta mitäs jos sitten kiellettäisiin myös samantien KAIKKI einesruuat, säilykkeet, puolivalmisteet, pakasteet, kuivatut ruuat, makeiset, virvoitusjuomat ja valmisleivonnaiset. Sillä KUKAAN ei varmastikaan siitä E-koodien viidakosta ota selvää kaupassa ollessaan ja näinhän voidaan soveltaa samaa lakia, pitää tietää mitä on ostamassa.



Jos nimittäin ostat valmistäytekakun kaupasta, oletko tietoinen että kakunkoristeissa saattaa olla alumiinia, joka kerääntyy keskushermostoon aiheuttaen mm. Parkinsonin tautia?

Tai jos ostat kallista kypsytettyä juustoa juustokaupasta, kertooko joku mainoslappu, että se saattaa sisältää lysotsyymiä, jota saadaan kananmunan valkuaisesta, ja saattaa muna-allergikolle laukaista muutaman juuston jälkeen vaikka minkälaisen reaktion?

Mitäs sinä pussikeittojen ostaja, kai tiesit että keitossasi on paakkuuntumisenestoaineena mahdollisesti syanidia? Ja sehän se vasta terveellistä onkin.

Eikä edes aloiteta natriumglutamaatista.

Joten aika ummehtuneilta vaikuttavat nämä Eviran ja Valviran vuoronperään keksimät kiellot ja määräykset kaikenlaisista perinneruuista ja -juomista. Ja ihan piruuttani lisään minäkin lusikkani soppaan ja sanon että VISKI. :)

Tänään sitten luin Pro Agrian lakiehdotuksesta, että karjalanpiirakoita saisi tehdä vain pohjois- ja etelä-Karjalassa. Mitäs ne sitten Porissa leivottuina ovat? Vai laitetaanko piirakanpaistokielto muualle Suomeen?

Minä ainakin sitten haen Valviralle Piirakkatarkastajaksi. Kiva kolkutella maatalon emäntien keittiön ikkunaan ja huutaa että "Mitäs siellä taas rypytellään vaikka juuri viime kuussa saitte sakon uhalla rypytyskiellon?" "Täällä tuoksuu riisipuuro, ei kai vain ole ruisjauhopussia missään lähettyvillä?"
"Tulkaa ulos sieltä keittiöstä kädet ylhäällä, tämä marttakerho loppuu nyt ja kaikki pulikat takavarikoidaan." "Mikäs tuolla takametsässä oikein savuaa, ei kai vain ole puurokattila tulella? Ai jaa pontikkapannu, no ei sitten mitään."

Ja jos tällaisia paikkakohtaisia ruokarajoituksia kerran pitää keksiä, tehdään sitten homma kunnolla.
Jos joku paikan tai valtion nimi on ruuassa niin sitä sitten valmistetaan ja syödään vain kyseisessä paikassa. Seuraavan kerran kun haluat Jaffa-keksejä, osta lentolippu. Tai vaihda suosiolla Turkkilainen jogurtti takaisin kermaviiliin, tulee huomattavasti halvemmaksi ne dippikastikkeet.

Eikä ihan joka päivä kyllä tulisi syötyä Pekingin ankkaa. Leikkeiden kanssa on vähän sama juttu, tosin ABC voisi muuttaa kaikkien leikeannosten nimen ABC-leikkeiksi. Sillä sekä Wieninleike että Hawajinleike ovat ihan sitä samaa pystyynammuttua ammua, ei se anjoviksen vaihtaminen ananasrenkaaksi nyt maanosan vaihtoa vastaa.



Mutta tiedättekö mikä olisikin mielenkiintoista. Mennä leffan jälkeen syömään Hampurilainen Ranskalaisilla perunoilla ja ottaa niiden kanssa Long Island Ice Tea.

No, olihan siinä taas asiaa, ja vielä pakko on asian vierestä mainita yksi juttu. Eduskunta kun nyt äänestää tasa-arvoisesta avioliittolaista, niin en tosiaan ymmärrä mitä äänestämistä siinä oikein on. Miksi se on niin helvetin vaikeaa antaa kahden toisiaan rakastavan ihmisen virallistaa suhteensa ja solmia avioliitto, miksi siihen vaaditaan tietynlaisia rajoituksia. Halveksitaan jos kaksi samaa sukupuolta olevaa ihmistä haluaa avioitua, ja toisaalta sallitaan kaikenlaisia epämääräisiä liittoja, joista alla yksi esimerkki.

Sulhanen: Charles Manson, 80 v. Kulttijohtaja, psykopaatti, murhaaja, ihmishirviö, vankilassa lopun ikäänsä.

Morsian: Afton Burton, muutti nimensä, nykyään nimeltään Star, 25 v. Ihannoinut 16-vuotiaasta lähtien Mansonia ja tämän hirmutekoja ja haluaa jatkaa Mansonin "opetuslapsien" perintöä ja tekee kaiken mitä Manson pyytää.

MATCH MADE IN HEAVEN.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti