keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

SELKÄKIVUSTA ILOA ELÄMÄÄN!


Neljäs päivä menossa tässä aika musertavan alaselkäkivun kourissa. Joku voisi ajatella että voi raukkaparkaa, ihan hirveetä ja kauheeta ja surullista. Mutta en minä. Tein nimittäin tänään aika tärkeän havainnon: Selkäkipu avartaa elämääsi ja ruokkii todella hyvin luovuuttasi.

Lähtökohtahan on siis se, että selkään sattuu makuuasennossa, seisoessa sattuu myös ja istuessa vasta sattuukin. Joten on keksittävä aika tehokkaasti, miten selvitä päivän pakollisista toimenpiteistä ja askareista. Neljän päivän kokemus on tehnyt minusta jo ammattilaisen tällä alalla, joten päätin jakaa teidän kanssanne muutaman selviämiskeinon ihan vastaisuuden varalle.

YLÖS SÄNGYSTÄ

Kokeiltuani normaalia tapaa ensin ja todettuani sen täysin mahdottomaksi ilman itkua ja hammasten kiristystä, kehittelin erilaisia akrobaattisia nousutapoja. Yksi niistä:
Kääntyile ja ähki sängyssä ensin puoli tuntia. Punnerra käsilläsi itsesi kylkiasennon kautta istumaan sängyn laidalle. Nouse ylös. Tai siis yritä. Kivun vihlaistessa täysillä, romahda takaisin sänkyyn. Huomaa, että sängyn vieressä toisella puolella on seinässä lämpöpatteri. Josko sitä voisi käyttää apuna ja käsillä hilata itsensä ylös pitäen kiinni patterista. Ähki itsesi toiselle puolelle sänkyä. Huomaa, että patteriseinä on liian kaukana.
Mieti. Käänny vatsallesi ja pungerra itsesi konttausasentoon. Peruuta hitaasti itsesi kohti sängyn reunaa ja kun saat jalat lattialle, työnnä käsillä itsesi pystyyn. Käänny ja huomaa jättäneesi makuuhuoneen verhot auki ja näe järkyttynyt naapurin isäntä takapihallaan ja muistele tarkkaan kauanko olit siinä konttausasennossa perse ikkunaan päin.

VESSAAN

Sanomattakin selvää on se, että tiheentynyt virtsaamisen tarve on suoraan verrannollinen selkäkivun intensiivisyyteen. Ennen riitti iltapisut ja sen jälkeen aamupisut ja tottakai sitä nyt lorisee ensin klo 4, sitten klo 6.30 ja viimeistään klo 9 seuraavan kerran. Mistä helvetistä se kaikki tulee kun en kuitenkaan ole juonut yhtään sen enempää. Eli siis nuo selkäkipuhormonit käynnistävät jonkun aktiivisen ureapumpun näköjään. Eikä siinä muuten mitään, mutta juurihan luitte tuon sängystänousemisrituaalin, kokeilkaapa sitten toistaa se keskellä yötä parin tunnin välein.
Huomasin muuten, että meidän molemmat vessat ovat erittäin hyvin ergonomisesti suunniteltuja, toiselta puolelta voit ottaa tukea pesualtaasta ja toiselta puolelta seinästä.
Pyyhkimisestä en viitsi edes mainita, vain senverran että se sisältää runsaasti "ai, au, perkele, argh, aiiii"- tyyppisiä ääniefektejä.

TAVAROIDEN PUDOTTELU

Yksi asia myös on aina suoraan verrannollinen selkäkivun määrään, ja se on nakkisormisuus. En varmaan eläissäni ole pudotellut tavaroita lattialle niin paljoa kuin viimeisen neljän päivän aikana.
Seuraavassa muutama vinkki:
Suihkusaippuan saa nostettua hyvin lattiankuivaimen avulla. Liu'uta se seinää pitkin ja melkein siihen yletyttyäsi huomaa, että saippua on liukasta. Prkl.
Läikyttäessäsi kahvia lattialle kastele rätti ja heitä se lattialle. Hiero kahvitahrat pois liikuttaen jalalla rättiä. Nosta rätti lattialta käyttäen jotain seuraavista apuvälineistä: grillauspihdit, pitkäteräinen veitsi, paistinlasta. Tai hae kylppäristä se lattiankuivain.
Pienten tavaroiden nostelu grillipihdeillä on kätevää, isompien sitten kahden paistinlastan kanssa.
Paitsi... jääkaapista lattialle putosi tomaatti. Nappasin sen grillipihtien väliin, mutta se olikin hieman ylikypsä ja purskautti sisuksensa lattialle. Siinä vaiheessa taas käyttöön rätti-jalka-pihdit-huuhtelu-rätti-jalka-pihdit. 

LEKOTTELU

Varaudu yliannokseen televisiota ja tietokonetta. Ja muista, ennenkuin lasautat persauksesi sohvaan, pidä huoli että ulottuvillasi on seuraavan parin tunnin aikana tarvitsemasi tavarat. Nimittäin kokemuksesta voin sanoa, että kun saat vihdoin mukavan istuma-asennon ja tuettua itsesi tyynyillä sohvaan, tapahtuu joku seuraavista:
Kännykkä soi, ja jätit sen toiseen huoneeseen.
Haluat katsoa televisiota mutta kaukosäädin on pöydällä etkä ylety siihen.
Läppäri on ulottuvillasi mutta viiden minuutin päästä siitä hyytyy akku ja latausjohto on lipaston laatikossa.
Jano. Nälkä. Vessahätä.
Eli siis kun ajattelen istua sohvalla hetken, käyn ensin vessassa, sitten haen jääkaapista välipalaa ja vesipullon. Kasaan kaukosäätimet, läppärin (mikä on latauksessa), puhelimen ja sapuskat kaikki sohvan viereen ja lysähdän alas..... Sitte soi ovikello. *sensuroituja ajatuksia*
Kerran kävi myös niin, että en ylettynyt vesipullooni, joten hilasin sitä lähemmäksi kaukosäätimen avulla, mikä oli aika tuskaisa tehtävä sekin.

NÄLKÄINEN MIES

Siitä ei pääse yli eikä ympäri, että miehellä on nälkä monta kertaa päivässä, ja vaikka hän selviytyykin aamupalansa loihtimisesta ihan itse, on kuitenkin vääntäydyttävä keittiöön tekemään jotakin sapuskaa ainakin kerran päivässä. Sellainen Berttamummu vastatuulessa- asento on toisaalta hankala kun paistinpannulta kaikki roiskuu naamalle, mutta olen sentään saanut jotakin tehtyä. Paitsi kyllä on ruokalistalla ollut myös Kebab-eläintä. Helppo päivällinen. Ota kebab-annosboxisi ja ota mukava asento sohvalla. Aah... paitsi että uhohdin haarukan. Stna.

LÄÄKITYS

Thermolaastarit ovat oiva apu selkäkivussa. Paitsi että ne irtoilevat helposti. Sitten huomaat kaivavasi kalsareista thermolaastareita tai sitten ne on siellä sohvassa.
Kipulääkitys on ehdottoman tärkeää. 1 g Paratabsit ovat aivan loistavia. Varsinkin kun ottaa pari kerralla. Ja sitten Tapioo päälle. Ei vähään aikaan edes muista koko selkäkipua. Välillä ei edes muista onko koko selkää olemassa.
Kylmägeeli on kuitenkin paras. Varsinkin kun aina voi pyytää miestä sitä laittamaan. Saa siinä samalla ilmaisen peppuhieronnan. Tapahtuipa myös seuraavaa: Pyysin miestä laittamaan kylmägeeliä ja nojailin keittiön baaritasoon. Hän sitten vetäisi minulta housut alas ja laittoi geeliä, keittiössä tietenkin täysi valaistus ja kun toimitus oli valmis, nojailin siinä hetken housut kintuissa että geeli vähän imeytyy. Kun käännyin ja nostin housujani huomasin, että keittiön ikkunan kaihtimet olivat unohtuneet auki ja kas perkele, se sama naapuri juuri käveli ohi.

Sillee. Eiköhän tämä tästä vielä joskus. Ilo irti elämästä. Sitä odotellessa jos katsoisi taas jonkun keittiö-kokki-leipomis-grillausohjelman uusinnan uusinnan uusinnan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti