sunnuntai 25. toukokuuta 2014

LIPPUJA LIEHUTTAVA KANSAMME!


"Mix tänää liputetaa, eihän Suomi viä voittanu lätkäfinaalia"

Siinä kommentti tältä aamulta sosiaalisesta mediasta. Kansa on hämmennyksen vallassa eikä suotta. Joka tuutti törisee Suomen ennalta-arvaamatonta finaalipaikkaa lätkässä ja ne mediat, jotka eivät enää sitä jaksa hehkuttaa, spekuloivat Rosbergin mahdollisella vilpillä ja Räikkösen hitaudella.

Niille informaatiotiedotteeksi, jotka eivät vielä tiedä, miksi tänään liputetaan, on tänään myös sellaiset pienet paikalliset kinkerit nimeltään EUROVAALIT. Varmaan olette ohimennen nähneet Stubbin tai Väyrysen kuvan telkkarissa tai lehdessä ja ihmetelleet että onko se Paavokin vielä hengissä. On se. Ja ajaa kovasti asiaansa, että saataisiin Suomen Markka takaisin.

Itse en ole kovinkaan politiikkaan vihkiytynyt, kävin kylläkin MTV:n vaalikoneen näpyttelemässä läpi vain todetakseni, että minun kanssani samaa mieltä on Vasemmistoliiton listoilta Kotkalainen 33 v. metallityöntekijä Faruk Abu Taher. Jaha. Voisin jopa väittää olevani yllättynyt, sillä vaikka olenkin syntynyt kovin vasemmistolaiseen perheeseen, en heidän kaikkia arvojaan koe omikseni. Mutta ehkä Faruk onkin kehittänyt omia ajatuksia, vaikuttaa ihan asialliselta jätkältä, se on minun kanssa 89 % samaa mieltä meidän asioista.

Ovat povanneet, että äänestysprosentti tänään jää alle 40 prosentin. SIIS ALLE NELJÄKYMMENTÄ PROSENTTIA? Eikö siis ketään enää kiinnosta meidän asiat? Vai onko kaikilla jo sellainen patoutunut mielipide että ihan sama, paskanvitut me mitään voida vaikuttaa mihinkään? Muutama vuosikymmen sitten eduskuntavaaleissakin päästiin 85% lukemiin, koska kansa oli kiinnostunut ketkä meidän asioista päättää. Aivan sama se on Eurovaaleissa, päättäjiähän me sinne äänestämme. Onhan tämä meidän Suomi tosin kovin pieni kärpäsenläiskä Euroopan kartalla, mutta asiaan vihkiytyneet kyllä tietävät, että suomalaiset euroedustajat kyllä saavat siellä Brysselissä hyviä asioita aikaiseksi, on vaan valittava sinne ne oikeat, jotka saavat jotain aikaiseksi.

Alle 40% äänestysikäisistä siis vaivautuu uurnille formuloiden äärestä. Kun Eurovaalien tulokset tulevat, niiden, jotka valittavat ja angstaavat siitä, mitä älyvapaita paskahousuja ja väyrysiä sinne taas valittiin, prosentti onkin sitten jo loistavat 95%.

Mutta te kaikki kansalaiset/medbörgare siellä sohvillanne, jos te oikeesti haluatte valittaa Eurovaalien tuloksesta, käykää edes antamassa äänenne niin se on vähän oikeutetumpaa se vinkuminen.

Illalla sitten kaatuu Venäjä... ainakin jääkiekossa. Katotaan montako kurkunkatkaisu-elettä ryssien valmentaja tekee Erkalle... jos ny pääsee edes koko matsia seuraamaan.
Ja jos ny tulee kaikkien toiveista huolimatta hoppeeta... ei ne jätkät silti mitään kusipäitä ja paskahousuja ole, noin kokematon joukkue on katastrofaalisen alun jälkeen näyttäny kyllä tosi hyvin sen, että osaa ne pelatakin. Ja Venäjä on aina paha. Tosi paha. Mutta josko Komarov vähä lämmittäis Ovetshkinia ni kyllä me ne muut hoidetaan.

Ja taas liehutetaan lippuja. Ja siinä vaiheessa varmasti kaikki tietää mitä varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti